Land van Cuijk
Nieuws
TENNISVERENIGING
SINT TUNNIS

Nieuws

UPDATE: CORONA MAATREGELEN 
De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben effect, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt. Maar de cijfers zijn nog niet op een niveau om de maatregelen verder te versoepelen. De ‘gedeeltelijke lockdown’ en de maatregelen van 13 oktober blijven daarom van kracht tot half december. Begin december maakt het kabinet opnieuw de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Wat betekent dit voor tennis en padel vanaf donderdag 19 november?
  • Officiële competities en toernooien zijn verboden. Onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar binnen een vereniging zijn wel toegestaan.
  • Vrij tennissen, padellen en trainen is mogelijk, zowel buiten op de eigen vereniging als binnen in een hal.
  • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Dubbelen mag met 4 personen van 18 jaar en ouder in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en met je medespeler.
  • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.
De richtlijn voor alle sporten is dat volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand. Het Algemeen Protocol Sport is opgesteld in samenwerking met o.a. RIVM, VSG en NOC*NSF. De KNLTB heeft deze vertaald naar richtlijnen en adviezen voor tennis en padel.

NB. Regionaal en lokaal kunnen richtlijnen verschillend worden toegepast, check daarom altijd de informatie van de Veiligheidsregio’s en gemeenten.

Verantwoordelijkheid
Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

We zijn blij dat sporten nog steeds kan, want bewegen is gezond. Dat draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt ons fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.

Lees hier het volledige bericht van de overheid. En hier specifiek voor de sport.BERICHTGEVING AANGAANDE CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2020:
In maart hebben we de geplande CKS Dubbel en Mix moeten annuleren ivm Covid-19 en we hadden deze willen verzetten naar september.
Echter is er nu binnen de commissie unaniem besloten dat we dit jaar géén clubkampioenschappen gaan organiseren, daar de huidige situatie rondom Covid-19 te onzeker is.
 
Wij hopen dat we in 2021 weer wat zaken kunnen gaan organiseren.

De Seniorencommissie

Telefoonnummer TVS
Vanaf 3 juli 2019 is de tennis club te bereiken onder nummer 06-39789227.

IDEEEN GEVRAAGD
Als seniorencommissie zijn we bezig om de activiteiten te plannen voor 2020. Bij deze willen we jullie graag uitnodigen om mee te denken over een activiteit.

Afgelopen jaren hebben we o.a. het octoberfest, snerttoernooi, mannenavond, vrouwenavond, echtparentoernooi, stratentoernooi en introductietoernooi georganiseerd.

Hebben jullie misschien ideeën over een leuke activiteit die wij voor jullie zouden kunnen organiseren en zou dit dan op een dag- of avonddeel georganiseerd moeten worden?

Tvs.seniorencommissie@hotmail.com