Land van Cuijk
Nieuws
TENNISVERENIGING
SINT TUNNIS

Nieuws

DUBBELEN MAG WEER, TERRAS EN CLUBHUIS BLIJVEN NOG GESLOTEN

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet gisteravond heeft de KNLTB besloten de richtlijnen voor tennis en padel versneld te versoepelen. Spelers mogen vanaf nu ook dubbelen, 4 spelers op een baan bij tennis en padel is bij vrij spelen toegestaan, mits de 1.5 meter gehandhaafd wordt. Het clubhuis en terras moeten volgend op de overheidsmaatregelen voor sportkantines nog gesloten blijven tot 1 september. Het Outbreak Management Team (OMT) bekijkt de mogelijkheid of sportkantines per 1 juli weer open mogen.

Vanaf 11 mei mogen jeugd en volwassenen weer de baan op. We horen veel enthousiaste geluiden, fijn dat we weer mogen tennissen en padellen. We zien gelukkig dat verenigingen en spelers goed met de richtlijnen omgaan, het online baan reserveren wordt gewoon en we houden 1.5 meter afstand op het park en de baan. Complimenten en dank aan iedereen!

Het gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden is belangrijk, zodat de drukte op de verenigingen goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om verenigingen en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis en padel in de anderhalvemetersamenleving. Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen.

Dubbelen mag

Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens zowel de experts van NOC*NSF als de KNLTB bondsarts gering. Dit in combinatie met de verdere versoepeling van de maatregelen en de ervaringen van verenigingen en spelers de afgelopen weken betekent dat we al eerder dan 1 juni de volgende stap kunnen zetten. Vanaf nu mag er ook gedubbeld worden door volwassenen van 19 jaar en ouder, 4 spelers per baan. Mits gecontroleerd en met 1.5 meter afstand. Verenigingen kunnen dit aan hun leden communiceren nadat ze deze versoepeling hebben afgestemd met de gemeente. De overige richtlijnen blijven van toepassing, zoals vooraf online een baan reserveren en 1.5 meter afstand houden. Ook als dat betekent dat een speler soms een bal moet durven laten gaan. Volgende week zullen we een aantal adviezen en materialen aanreiken om dubbelen met 1.5 meter in de praktijk gecontroleerd te kunnen uitvoeren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen. 

Terras gesloten

Premier Mark Rutte liet dinsdag tijdens de persconferentie weten dat de eerder aangekondigde versoepelingen van de maatregelen voor de horeca door kunnen gaan. Restaurants en cafés mogen onder voorwaarden per 1 juni weer deels open. Dit geldt echter nog niet voor de sportkantines, die moeten tot 1 september gesloten blijven, zo luiden de regels van de overheid nu. We zijn hier uiteraard teleurgesteld over, vooral omdat de logica waarom de horeca in de sport zou moeten wachten ontbreekt. We adviseren verenigingen met een pachter en/of een volledige horecavergunning om contact op te nemen met de gemeente over hun mogelijkheden om open te gaan.

Positief is wel dat het Outbreak Management Team (OMT) zich buigt over de vraag of de sportkantines per 1 juli wel weer open mogen, dat geeft perspectief. De KNLTB bepaalt dit uiteindelijk niet, we moeten hierbij de maatregelen zoals vastgesteld door de overheid volgen. We zijn dagelijks in contact met NOC*NSF en de ministeries en doen er alles aan om terras en clubhuis op onze verenigingen eerder open te krijgen.

Lees hier de laatste update van de maatregelen van de overheid. 

Veelgestelde vragen

We hebben de meestgestelde vragen en antwoorden voor verenigingen op een rijtje gezet, bekijk ze hier.


Corona Update

Goed nieuws! Na de jeugd mogen nu ook volwassenen vanaf 11 mei weer buiten tennissen en padellen. We helpen je graag om dat op jouw vereniging zo goed mogelijk te organiseren, zodat iedereen met plezier de baan weer op kan.

Het kabinet heeft woensdag bekend gemaakt dat vanaf 11 mei buitensporten (niet-contactsporten) zijn toegestaan voor alle leeftijden, onder bepaalde voorwaarden. Hiervoor heeft NOC*NSF in samenwerking met de VSG en sportbonden een algemeen Sportprotocol opgesteld, dat is getoetst en goedgekeurd door het Ministerie van VWS en het RIVM. De toepassing van het algemene Sportprotocol kan per gemeente verschillen, dus lokale afstemming is noodzakelijk. Om veilig te kunnen sporten moeten we ons uiteraard houden aan de bekende richtlijnen van het RIVM, anderhalve meter afstand houden en bij klachten thuis blijven.

Op basis hiervan heeft de KNLTB specifieke richtlijnen voor tennis en padel opgesteld. Het is belangrijk dat we de sport gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden. Dat geldt ook voor tennis en padel. Dus elke keer weer een stapje verder, zodat de drukte op de verenigingen goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om verenigingen en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis en padel in de anderhalvemetersamenleving. Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen. 

Op de baan
Het advies in deze fase tot 1 juni is dan ook om vrij spelen door volwassenen van 19 jaar en oudermet 2 spelers toe te staan, uitsluitend door vooraf een baan te reserveren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen. Een toezichthouder is verplicht bij jeugd t/m 18 jaar. Trainingen voor volwassenen kunnen ingepland worden met maximaal 4 spelers, de trainer houdt toezicht op het naleven van de richtlijnen.

Het organiseren van interne wedstrijden/wedstrijdvormen (geen DSS/niet club overstijgend) op de vereniging is mogelijk. Uiteraard binnen de geldende richtlijnen, dus alleen enkelspel. Niet eerder dan 1 juni kunnen we het vrijspelen en de wedstrijdvormen dan verder uitbreiden naar 4 spelers, mits de situatie het toelaat. We zullen hierover in de week van 25 mei communiceren. 

We zijn nog in overleg met NOC*NSF en het ministerie van VWS in hoeverre clubhuizen, sportkantines en verenigingshoreca met de later geldende richtlijnen die voor de horeca gelden mee kunnen doen. Zodra duidelijk is wat dit voor tennis- en padelverenigingen betekent, zullen we je hierover informeren. Alle officiële KNLTB toernooien t/m 14 juni zijn geannuleerd. In de loop van volgende week volgt meer informatie over de toernooien tot 1 september. 

Zomertrainingen Maximumtennis
 
De inschrijvingen voor het zomerseizoen zijn weer geopend. Inschrijven kan via www.maximumtennis.nl/inschrijven. Schrijf je snel in zodat wij de trainingsgroepen goed kunnen indelen voor als we weer de tennisbaan op kunnen.
 
Heb je nog niet eerder training gevolgd? Dan is dat geen probleem. Wij zullen voor je kijken bij welke groep je het best kan instromen.
 
Door de ongewone omstandigheden op dit moment is het nog onzeker wanneer we kunnen starten en ook is het mogelijk dat er trainingsweken uitvallen. Hiervoor zullen we zoeken naar passende oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan alternatieve trainingsweken, clinics of tennis-events. Mocht dit onverhoopt het geval zijn dan zullen wij te zijner tijd hierover communiceren
 
Mocht het zo zijn dan we nog niet kunnen starten in de week van 6 april, dan gaan we starten in de week dat het weer is toegestaan. Dat is afhankelijk van de situatie op dat moment.
 
Twijfel je nog? Of heb je een vraag? Stuur mij gerust een berichtje of mail op: 06-81186708 / luceltink@hotmail.com
 
Ik zie jullie inschrijvingen graag tegemoet. 
 
Met sportieve groet, 
 
Simeon Hol
Luc Eltink 
Robert van Ewijk
 
Tennisleraren TV Sint Tunnis
Maximum Tennis

Telefoonnummer TVS
Vanaf 3 juli 2019 is de tennis club te bereiken onder nummer 06-39789227.

IDEEEN GEVRAAGD
Als seniorencommissie zijn we bezig om de activiteiten te plannen voor 2020. Bij deze willen we jullie graag uitnodigen om mee te denken over een activiteit.

Afgelopen jaren hebben we o.a. het octoberfest, snerttoernooi, mannenavond, vrouwenavond, echtparentoernooi, stratentoernooi en introductietoernooi georganiseerd.

Hebben jullie misschien ideeën over een leuke activiteit die wij voor jullie zouden kunnen organiseren en zou dit dan op een dag- of avonddeel georganiseerd moeten worden?

Tvs.seniorencommissie@hotmail.com