Land van Cuijk
Nieuws
TENNISVERENIGING
SINT TUNNIS

Nieuws


CORONA UPDATE: VERSOEPELINGEN PER 1 JULI VOOR CLUBHUIS, BINNENSPORT EN WEDSTRIJDEN

Het kabinet heeft woensdag tijdens een persconferentie de voorgenomenversoepelingen per 1 juli bevestigd. Dat betekent dat nu ook sportkantines en binnensportaccommodaties open kunnen. De ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus laten ook verdere verruiming van de maatregelen toe. Daarom worden per 1 juli ook de mogelijkheden voor het houden van bijeenkomsten verruimd, zowel binnen als buiten. Dat is goed nieuws, want het betekent dat evenementen, competities en toernooien weer mogelijk zijn en toeschouwers weer welkom zijn. Tennis en padel voor iedereen dus, op en rond de baan. En met de opening van de clubhuizen en terrassen brengen we de gezelligheid weer terug op het park.

Uiteraard blijft altijd de 1.5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan houden we het virus onder controle.

Wat betekent dit voor tennis en padel, voor wedstrijden en evenementen op tennis- en padelverenigingen vanaf 1 juli?

Algemeen
 • Per 1 juli is zowel binnen als buiten tennis en padel weer toegestaan voor alle leeftijdsgroepen. Als de geldende maatregelen worden gevolgd is toestemming van de gemeente voor buitensport niet nodig. Binnensport accommodaties, waaronder tennis- en padelcentra mogen hun deuren weer openen. Hiervoor dient een plan voor openstelling met de gemeente afgestemd te worden.
 • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben op de baan. Tijdens trainingen en in het spel bij wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1.5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet. Een toezichthouder voor jeugd is niet meer nodig.
 • Bij trainingen is er geen maximum aantal spelers per baan meer. De leraar houdt altijd 1.5 meter afstand tot de leerlingen.
 • Voorafgaand en na afloop van het tennissen of padellen dienen spelers van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines, clubhuizen en terrassen die ook per 1 juli weer open mogen.
 • Er geldt geen verplichte reservering of triage (vragen naar gezondheidsklachten) in het clubhuis als er minder dan 100 personen worden toegelaten.
 • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
Wedstrijden en toernooien
 • Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.
 • Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Buiten mogen maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn (exclusief spelers/trainers op de baan). Binnen geldt een maximum aantal van 100 personen. Dit is exclusief spelers/trainers op de baan, kaderleden, officials, vrijwilligers en medewerkers.
 • Wanneer bij evenementen reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaatsen zijn toe te passen, dan is er geen maximale groepsgrootte. Toeschouwers dienen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
 • Vermijd drukte.
 • Was vaak je handen.

Uitgebreide informatie over de maatregelen staan in het Algemeen Sportprotocol van NOC*NSF.

Advies KNLTB

De afgelopen maanden hebben we gezien hoe goed verenigingen het opstarten van tennis en padel hebben opgepakt. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid in de strijd tegen het coronavirus. Samen maken we tennis en padel op een verantwoorde en veilige manier voor iedereen mogelijk. We houden afstand en geven ruimte. Het blijft belangrijk om de drukte op het park, op de banen, op het terras en in het clubhuis te controleren en beheersbaar te houden, zodat de 1.5 meter gewaarborgd kan worden. We adviseren verenigingen dan ook het online baan reserveren via de website of ClubApp te continueren. Vanaf 1 juli is het mogelijk om de reservering te bevestigen op het Afhangbord in het clubhuis. Zorg ook dat er op een corona-verantwoordelijke op de vereniging blijft aangesteld, als aanspreekpunt voor leden en gemeente. Check hiervoor de aanvullende richtlijnen en adviezen tennis en padel

Verenigingen verwijzen we voor de opening van de horeca naar het Horeca Protocol en het document met Extra tips horeca. Competitie en toernooileiders ontvangen vandaag ook adviezen en tips voor de organisatie van de KNLTB Competitie 2020 en toernooien.

Meer over de versoepelingen van de maatregelen in de sport lees je op deze pagina
 

Zomertrainingen Maximumtennis
 
De inschrijvingen voor het zomerseizoen zijn weer geopend. Inschrijven kan via www.maximumtennis.nl/inschrijven. Schrijf je snel in zodat wij de trainingsgroepen goed kunnen indelen voor als we weer de tennisbaan op kunnen.
 
Heb je nog niet eerder training gevolgd? Dan is dat geen probleem. Wij zullen voor je kijken bij welke groep je het best kan instromen.
 
Door de ongewone omstandigheden op dit moment is het nog onzeker wanneer we kunnen starten en ook is het mogelijk dat er trainingsweken uitvallen. Hiervoor zullen we zoeken naar passende oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan alternatieve trainingsweken, clinics of tennis-events. Mocht dit onverhoopt het geval zijn dan zullen wij te zijner tijd hierover communiceren
 
Mocht het zo zijn dan we nog niet kunnen starten in de week van 6 april, dan gaan we starten in de week dat het weer is toegestaan. Dat is afhankelijk van de situatie op dat moment.
 
Twijfel je nog? Of heb je een vraag? Stuur mij gerust een berichtje of mail op: 06-81186708 / luceltink@hotmail.com
 
Ik zie jullie inschrijvingen graag tegemoet. 
 
Met sportieve groet, 
 
Simeon Hol
Luc Eltink 
Robert van Ewijk
 
Tennisleraren TV Sint Tunnis
Maximum Tennis

Telefoonnummer TVS
Vanaf 3 juli 2019 is de tennis club te bereiken onder nummer 06-39789227.

IDEEEN GEVRAAGD
Als seniorencommissie zijn we bezig om de activiteiten te plannen voor 2020. Bij deze willen we jullie graag uitnodigen om mee te denken over een activiteit.

Afgelopen jaren hebben we o.a. het octoberfest, snerttoernooi, mannenavond, vrouwenavond, echtparentoernooi, stratentoernooi en introductietoernooi georganiseerd.

Hebben jullie misschien ideeën over een leuke activiteit die wij voor jullie zouden kunnen organiseren en zou dit dan op een dag- of avonddeel georganiseerd moeten worden?

Tvs.seniorencommissie@hotmail.com