Land van Cuijk
Fases binnen Tenniskids
TENNISVERENIGING
SINT TUNNIS

Fases binnen Tenniskids

In drie stappen bereidt onze trainer jonge kinderen voor op het echte tennisspel: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood naar Oranje en Groen!

Tenniskids Rood 
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. De kinderen zijn 4-8 jaar oud.

Tenniskids Oranje 
In de tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. De kids van (7-8-9 jaar leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereidt op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer.

Tenniskids Groen 
Dè voorbereiding op het 'hele baan' tennis! De kinderen zijn 8-10 jaar en ouder en in deze fase groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol.

Volledig Tennis
Er is geen standaard regel voor wanneer kinderen over moeten gaan naar het ´volledige tennis´, gemiddeld zijn kinderen 10 jaar oud als ze over gaan.